Viaszbatikos alkotónapok | Selyemfestés

Viaszbatikos alkotónapokViaszbatikos alkotónapok

Teljes kikapcsolódás egy varázslatos alkotói módszer megismerésével - gyakorlásával!

Pörög az agyad, elfárad a lelked a rengeteg stressz, a napi feladatok és kihívások közepette? Szeretnél alkotással kikapcsolódni? Ha nem állsz le, akkor hogyan fog a lelked utolérni, hogyan fogod a téged ért hatásokat feldolgozni? 

Ezzel az alkotási móddal mindenképp kizökkensz a hétköznapokból, mivel nem számítható ki előre, csinálás közben lehet ráérezni és megérteni. A bal agyfélteke háttérbe húzódik és a jobb kerül előtérbe, ami önmagában pihentető hatású. Ráhagyatkozás, jelenlét - a hétköznapokban ez mennyire hiányzik sokszor! Itt csak így lehet a viaszbatikot elkészíteni, a technikát elsajátítani. Ez annyira felszabadító hatású! 

1.5-2.5 napig leszünk együtt, mert több nap alatt sokat lehet tanulni, nem csak kipróbálni, hanem begyakorolni módszereket. Ebben az intenzív munkában rááll a kezünk és az agyunk az alkotó folyamatokra és könnyeddé válik alkalmazni a tanultakat!

Ez egy nagyon eszköz- és helyigényes folyamat, kis létszámmal tudjuk megtartani, egy tágas helyszínen - emiatt ritkán kerítünk rá sort. Ragadd meg az alkalmat, gyere el most, mert nem ígérhetek következő alkalmat egyelőre!

Előző hasonló foglalkozás után hangzott el:

Mária: Tanulási folyamatra számítottam, kísérletező kedvvel érkeztem, elégedett vagyok, megkaptam mindent, amiért jöttem.
Azoknak ajánlanám a foglalkozást, akik szeretnének megszabadulni a megfelelési kényszertől, bizonyítási vágytól, és nyitottak a változásra, az alkotásra, és mindenkinek, aki szeretne jó közösségben alkotni. Jól éreztem magam, örülök, a sok segítséget köszönöm!

Viki: Megkaptam, amiért jöttem, köszönöm. Szeretem ezt a technikát. Előfordul mostanában már, hogy úgy jövök, hogy nincs a fejemben kész terv – ez segít elengedni a perfekcionizmust, nincs ráfeszülés, és meg is vagyok elégedve. Az is sokat számít nekem itt a csoportban, hogy sokszor körbejárok, megnézem a többiekét, abból is inspirálódom, töltődöm, és abból is, ahogy beszélgetünk a kávé vagy a tea mellett. El tudom engedni a félelmet attól, hogy hibázom – ezt az életem más dolgaira is szeretném kiterjeszteni.
Bárkinek ajánlom, akinek szüksége van arra, hogy a hétköznapi életből kilépve mással tudjon foglalkozni, feltöltődjön a színek és a festés által!

Készítünk képeket, párnákat vasalós és gőzfixálós festékkel, vegyes technikával, viaszolással. 

Gyere, ha szeretnél:

  • néhány napig elmerülni, kikapcsolni a selyem és a színek társaságában
  • bőséges, jól felszerelt alkotó térben festeni
  • gőzfixálós festékkel és vasalós festékkel megtanulni a sajátos módszereket
  • ecsetes viaszbatik módszereket kipróbálni
  • új módszerekkel találkozni, kipróbálni
  • egy kis csapattal együtt tanulni, inspirálódni

 

A legegyszerűbb színezési módszerekkel kezdünk, azután ezeket a színes selymeket fejlesztjük tovább viasz technikával.

 

Főleg azoknak javaslom, akiknek van már némi jártasságuk a selyemre alkotásban vagy más festési módszerben, és szeretnének néhány napot ennek az örömteli tevékenységnek szentelni.

 

A viaszbatik egy nehéz műfaj a selyemfestésen belül. Ki, miért jött el?

"Szükségem volt egy inspiráló közegre, hosszú kihagyás után. Gyerekeket tanítok, festeni, rajzolni, és felnőttek közé vágytam, akik ugyanúgy alkotnak, mint én. Megmutatom majd a gyerekeknek az alkotásaimat." Mária

"A játék a lényeg, hogy elmerüljünk a kreatív világunkban." Gabi

"Régen voltam festeni, és hiányzott." Réka

"Viaszbatik a szívem csücske, kihasználtam a lehetőséget." Viki

"Régóta tetszik, szeretnék vele megismerkedni, bővíteni a módszereimet." Nóri

"Kikapcsolódni, feltöltődni." Csilla

"Közösségben alkotni." Fruzsi

"Le kell csapni a lehetőségre." Gyöngyvér

 

A tanfolyam menete:

Alap technikák ismertetésével kezdünk, de utána mindenki a saját szintjén folytatja az alkotást. Lesznek javaslataim, de Te is hozhatsz elképzeléseket, terveket! Mivel kis létszámú a tanfolyam, mindenki egyénileg haladhat és személyre szóló segítséget kap a munkában.

Előzetesen videós és képes anyagot küldök, amelyek alapján már otthon saját tervekkel készülhetsz, de ennek hiánya sem akadály, választhatsz terveket a készletünkből.

Festhetünk képeket, párnákat.

Ami nem lesz:

batikpipás technikák, ablakképek.

(Természetesen valódi hernyóselyemre festünk, kiváló minőségű festékekkel, tehát műselyem sem lesz.)

1.5-2.5 napos a tanfolyam, esetleg 1 napra is jelentkezhetsz, ha van hely.

Időbeosztás: 

1. nap 14-18-ig: vázlatok, próbadarabok.

2. nap 10-18-ig: Haladunk a munkadarabunkkal.

3. nap 10-17-ig: utolsó simítások, viasztörés, levasalás. 

 

Előző hasonló nyári tanfolyam után hangzott el:

„Kellemes fáradtságot érzek most. Nagyjából fél nap kellett, hogy megérkezzek, ne zavarjon a munkám és a külső dolgok, de ma már teljesen nyugodt vagyok. Jó volt lassan haladni, mert menet közben még mindig nehezen látom át a különböző technikákat. A viaszbatik nagyon tetszik és összességében is nagyon élveztem ezt a három napot.” (Viki)

Ajándék: 10%-os vásárlási kupon, amelyet a Hobbyművész bolthálózat üzleteiben használhatsz fel.

Létszám: 5-10 fő.

Nehézségi fok: közepes, gyakorló. Ez azt jelenti, hogy kezdőként akkor jelentkezz, ha van kézműves-rajzos-festős előéleted. Ha nincs, akkor a selyemfestés alapjait már szükséges ismerned.

Viaszbatikról bővebb leírást itt olvashatsz.
Képes összefoglaló a résztvevők beszámolóival itt.

Legközelebb: 2022. őszén!

 

Selyemkép készül
Selyemkép vegyes technikával, Vera
Selyemkép vegyes technikával, Ági
Viaszbatik kép - Niki

Ha szeretnél részt venni, válassz az alábbi időpontok közül:

Viaszbatikos alkotónapok

Időpont: 2023-07-23 10:0018:00
Részvételi díj: 25 000 Ft
Szabad hely: van

megtekintés