Akrilfestés szabadon | Selyemfestés

Akrilfestés szabadon

Akril festmény

Akrilfestés szabadon

Fessünk a szabadban szabadon! Gyönyörű környezetben, gyönyörű színekkel. Elengedett alkotás lesz, nem baj, ha csak maszatolsz, nem baj, ha firkálsz, elengedhetsz minden elvárást. Nem akarunk ábrázolni, csak engedjük a színeket, formákat előbukkanni! Gyere el, ha szeretnél:

  • színekkel játszani (festészeti előképzettség nem szükséges)
  • lecsendesedni
  • egy napot örömtelien eltölteni
  • visszakapcsolódni önMAGadhoz

 

A foglalkozást gyönyörű természeti környezetben tartjuk Pilisszentivánon, az erdő közelében. Gyönyörű a kilátás! Előtte-utána érdemes egy sétát tenni a hegyen...

A hétköznapok világából relaxáció és imagináció segítségével fogunk átzsilipelni a kreatív alkotás folyamatába. 

Az alkotás a kertben és a házban, inspiratív környezetben zajlik majd. 

Szabadon játszunk a színekkel, közben megismerkedünk az akrilfestés anyagával, viselkedésével, lehetőségeivel! Ebben a 2x7 órában az alapvető ismeretek megszerzésére, az alapanyagok kipróbálására lesz lehetőséged. Az akrilfestés sajátossága, hogy gyorsan szárad, és a színek egymásra rétegezhetők. Ezzel fogunk játszani! Mit érhetünk el nedves felületen, mit szárazon? Ecsettel vagy festőkéssel? Vastagon kenve vagy vékonyan terítve a festéket?

Az absztrakt akril festészetben egyenlő fontosságú a tervezés, a festészeti ismeretek, a kompozícó, a színekről való tudás alkalmazása - és a játékosság, ötletek, a kreatív énünk szabadjára engedése. Két agyféltekénk együttműködése valósul meg, ahol mindkettő egyenrangúan fontos! Ennek kialalkulása egy folyamat, amelynek minden lépése izgalmas, tanulságos és gyönyörű!

Az akril festékkel rendkívül sok módszerrel dolgozhatunk, itt most néhány sajátosságát fogjuk felfedezni és alkalmazni. Remélhetőleg Téged is annyira elvarázsol majd az anyag, a folyamat, mint engem!

Öröm megélése – nekem elsősorban erről szól a színekkel való játék. Játék, öröm, csoda. Az élet szépsége, fenségessége. Fény. Arany. Játék. Szeretet. Biztonság és bizalom. Elengedettség. Spontaneitás. Nevetés. Megengedés. Engedem, hogy rajtam keresztül működjön az élet. Történjen, ami történni akar. Hagyom, alakítom, és ez felszabadító, örömteli. Meg vagyok tartva. A nálam nagyobb, a nem látható kommunikál velem. Megnyilvánul általam. Varázslatos. A személyiség, és az, aki azon túl van, együtt alkot.

1.lépés: Elkezdjük a festést – jobb agyfélteke működik, spontán, játékos (az óvodás) 2. lépés: a tapasztalt festő ránéz tudatosan, és alakítja. (pl. a színkontrasztok, a formák – alakít rajta, hogy harmonikusabb, kifejezőbb legyen.) 3. lépésben megint az óvodás jön és így tovább, amíg egyszer csak kész van. A két agyfélteke összekapcsolódásából egy kiteljesedettebb tudatállapot jön létre, a képek ennek kisérői, virágai.

Szeretettel várlak!

Időtartam: 7 órában, hétvégén . Az esemény kétnapos, aug. 4 és szept. 15, de jöhetsz csak egyik vagy másik napra is! A második napon az első napi alkotásokat fogjuk továbbgondolni, rétegezni, felülírni, ezért érdemes mindkét napra benevezni!

Létszám: 5-10 fő

Díja: 24000 Ft, amely a felhasznált anyagokat is magában foglalja. 

 

Ha szeretnél részt venni, válassz az alábbi időpontok közül:

Akrilfestés szabadon

Időpont: 2024-08-04 10:0017:00
Részvételi díj: 24 000 Ft
Szabad hely: van

megtekintés

Akrilfestés szabadon

Időpont: 2024-09-15 10:0017:00
Részvételi díj: 24 000 Ft
Szabad hely: van

megtekintés