Személyre szóló, egyedi selyemfestmények, mandalák | Selyemfestés

Személyre szóló, egyedi selyemfestmények, mandalák

Felismerések - belső térben

Személyre szóló, egyedi selyemfestmények, mandalák

Az az ötlet, hogy személyre szólóan fessek képet, fokozatosan alakult. Emlékezetes, hogy amikor a Mennyei prófécia című könyv olvasása után egy gyakorló csoportot tervezgettünk, felmerült, hogy fessek képet inspirációként. Hihetetlen gyorsan "jött" a kép: a Felismerések. A. J. Christian: Mit keresett isten a nappalimban című könyve hatására született a Világ című képem. Fokozatosan ébredtem rá, hogy képes vagyok ráhangolódni valakire, és neki szóló, az ő harmonikus létét segítő, gyógyító képet, gyógyító mandalát tudok készíteni számára.

Az évek során nagyon sokféle igénnyel találkoztam. Legtöbben ajándékba, valakinek, vagy esküvőre rendeltek nálam képet, mandalát. Ezeknek mérete nagyon változatos: 25 cm-es ablakképtől egészen a 90x90 cm-es, falra tehető, keretezett képig volt mindenféle. A megrendelők reakciója eléggé hasonló: szóhoz se jutottak az örömtől, amikor meglátták a képüket. Volt, aki sírva fakadt a meghatottságtól... Volt, aki ajándékba szánta a képet, problémák feloldásának segítésére. Neki ugyan nem tetszett a kép, de a megajándékozottnak nagyon, és azonnal helyet talált neki a falon. Így végül a megrendelő is elégedett volt. Minden festési folyamat egyedi, az elkészült képek nagyon változatosak. Nem általánosságokból indulok ki, hanem teljesen a személy egyediségéhez igazítom a képet, mandalát.

Minden esetben előre bemutatom a leendő képet a megrendelőnek, és csak egyeztetés után kezdem el megfesteni. Néha előfordul, hogy ez a fázis is fontos, kiderülhet olyan körülmény, ami az elején nem látszott.

Sokszor nem egy személy, hanem egy pár keres meg, és a csodálatos kapcsolatuk megerősítését szeretnék, családot, gyermeket, harmóniát.

Minden festési folyamat különböző, közös bennük, hogy kíváncsisággal várom a képet, örömmel nézek a megfestés kihívása elé és hálával, köszönettel tölt el, hogy ily módon része lehetek mások életének!

Sok gyógyító vallja, hogy nem ő gyógyít, az ő dolga, hogy tartja a teret, amelyben a gyógyulás meg tud történni. Személyre szólóan festett selyemképeim hasonlóan hatnak: létrehozzák azt a teret, amely az adott személynek (aki lehet a megrendelő, de lehet valaki, aki ajándékba kapja, vagy egy pár, egy család is) legmegfelelőbb a kiteljesedéshez, gyógyuláshoz.

Akiknek már festettem személyre szóló képet: Szekeres Adrien énekes, Takács Nikolas énekes.