Bozó E. Liza selyemfestő

Magamról

Bozó E. Liza

Magamról

Bozó Edit Liza vagyok, alkotó művészettel, festészettel foglalkozom, és alkotó csoportokat vezetek felnőtteknek.

Hogy engem mi mozgat az életemben?

Egész életemet végig kísérte a festészet szeretete és az örömteli emberi élet keresése. Azt gondolom, hogy “Az nem lehet, hogy az élet csak küzdelem, munka, és ennyi!”

Több mint 20 éve hivatásszerűen is festészettel és alkotó csoportokkal foglalkozom. Alapító tagja és elnöke vagyok az Alkotó Lét Kulturális Egyesületnek, amelynek tagjaival sok-sok nyári alkotótábort és kiállítást szerveztünk, vásárokon, fesztiválokon vettünk részt sikerrel munkáinkkal. Több évig dolgoztunk együtt a Magyar Rákellenes Ligával, tagjaiknak selyemfestő foglalkozásokat tartottunk „Alkotással a gyógyulásért” címmel. Az évtizedek során számos egyéni és csoportos kiállításon szerepeltem műveimmel. Sok személyre szóló egyedi festményt, mandalát készítettem felkérésre. Az utóbbi években a selyem mellett akrilfestéssel is foglalkozom.

 

 Évtizedek óta ez a jelmondatom:

„Minden művészetünk, alkotásunk inaskodás csupán, a valódi nagy művészet maga az életünk.”

Ez a mondat tökéletesen kifejezi, azt, ahogyan érzem. A festészetben - bár a képeket is nagy jelentőségűnek tartom - számomra fontosabb, hogy ez egy út, amely elvezethet az életünk, a létünk kiteljesítéséhez.

 

Szeretnék minél több embert hozzásegíteni, hogy ihletett, szabad alkotó életet éljen!

Szeretettel várlak Téged is!

 

 

Selyemfestmény kiállítások

Bemutatkozó kiállításom 2000-ben Budapesten, a Harmónia Lak Feng Shui Stúdióban volt, amelyet azután több kiállítás követett az évek során.

Különleges alkalom, nagy öröm volt számomra, amikor 2005-ben közösen állítottunk ki a Művész Útja tanfolyam résztvevőivel a Budapest XII. kerületi Virányosi Közösségi Házban.

Dobogókőn egy régi álmom valósult meg, ahol is a Manréza adott lehetőséget képeim bemutatására.

Az Édesvíz Könyvesboltban, az Aranytíz Kultúrházban és a Kikötő Központban több kiállításon láthatták selyemképeimet az érdeklődők. Jelenleg az Alkotó Lét Egyesülettel állítok ki, amelynek alapítója vagyok.

Tagja vagyok a Nemzetközi Selyemfestő Szervezetnek (SPIN), amelynek negyedévente megjelenő magazinjában készült egy cikk rólam, alább megtekinthető:

2016. nyári Silkworm magazinban megjelent cikk

2018. febr. 7-én megjelent cikk a Nők Lapjában:

Színezd ki az életed!

Silkworm magazinban megjelent cikk 1. oldal
Silkworm magazinban megjelent cikk 2. oldal
Silkworm magazinban megjelent cikk 3. oldal
Silkworm magazinban megjelent cikk 4. oldal
Silkworm magazinban megjelent cikk 5. oldal
Silkworm magazinban megjelent cikk, a magazin hátsó borítója