Magamról

Bozó E. Liza

Magamról

Műveim túl azon, hogy esztétikai élményt nyújtanak, energiákat közvetítenek. Önálló életre kelnek, különleges a rezgésük, amitől megnyílnak csakráink, nyitottá válhatunk a Forrásra, az életöröm befogadására. Mágikus képek ezek, varázsmandalák, teremtő erőnk használatára hatnak, segíthetik öntudatra ébredésünket, hogy megtalálhassuk a bennünk lakozó Istent.

Hogyan is lehetséges ilyen képeket festenem?

A sok éves tanulási folyamat, rengeteg gyakorlás és személyiségem életesemények inspirálta változása során jutottam el abba az állapotba, hogy felfedeztem saját lényemet és a bennem lakozó művészt, mely betöltött, beépült lényembe, eggyé váltam vele. 

Feladatomnak érzem, hogy selyemre festett képeimmel, mandaláimmal és a selyemfestő, mandalafestő tanfolyamok során elősegítsem az emberekben a belső ihlet forrásával való erős kapcsolat kialakulását. Az inspirációt, mint küldetést élem meg és tanítványaimnak ezt kívánom átadni, segítve bennük a művészi látásmód kialakítását.

Művészi hitvallásomat egy idézettel tudom megvilágítani:

„Minden művészetünk, alkotásunk inaskodás csupán, a valódi nagy művészet maga az életünk.”
(M. C. Richards)

Személyre szabott, egyedi selyemfestmények

Alkotásaim nagy része egyre inkább személyre szóló, személyes ihletésű festmény és mandala, melyek az adott személy életének fontos területeire hatnak, fejtenek ki támogató hatást. Az egyéni képek - jellegükből következően - még nem kaptak nyilvánosságot. Közönség előtti bemutatásukat a közeljövőben megrendezendő kiállításon tervezem.

Selyemfestmény kiállítások

Bemutatkozó kiállításom 2000-ben Budapesten, a Harmónia Lak Feng Shui Stúdióban volt, amelyet azután több kiállítás követett az évek során.

Különleges alkalom, nagy öröm volt számomra, amikor 2005-ben közösen állítottunk ki a Művész Útja tanfolyam résztvevőivel a Budapest XII. kerületi Virányosi Közösségi Házban.

Dobogókőn egy régi álmom valósult meg, ahol is a Manréza adott lehetőséget képeim bemutatására.

Az Édesvíz Könyvesboltban, az Aranytíz Kultúrházban és a Kikötő Központban több kiállításon láthatták selyemképeimet az érdeklődők. Jelenleg a Szivárvány Selyemfestő Körrel állítok ki, amelynek alapítója vagyok.

Tagja vagyok a Nemzetközi Selyemfestő Szervezetnek (SPIN), amelynek negyedévente megjelenő magazinjában készült egy cikk rólam, alább megtekinthető:

2016. nyári Silkworm magazinban megjelent cikk

2018. febr. 7-én megjelent cikk a Nők Lapjában:

Színezd ki az életed!

Silkworm magazinban megjelent cikk 1. oldal
Silkworm magazinban megjelent cikk 2. oldal
Silkworm magazinban megjelent cikk 3. oldal
Silkworm magazinban megjelent cikk 4. oldal
Silkworm magazinban megjelent cikk 5. oldal
Silkworm magazinban megjelent cikk, a magazin hátsó borítója