Szekeres Adrien kép | Selyemfestés

Szekeres Adrien kép

Szekeres Adrien kép

Ahogy a kép készült...

Egy hete jártam Szekeres Adrien a közkedvelt énekesnő és családja otthonában, beszélgettünk és megnéztem a helyet, ahova képet szeretnének. Annyira barátságos és meleg légkört élvezhettem náluk! Választottak képet az albumomból, ez mindkettőjüknek tetszik színében és kompozíciójában is. Magamba szívtam lakásuk hangulatát, színeit... Nagyon különleges színvilág! Egy ideig csak hagytam, hogy mindez ülepedjen bennem.

Pár napja aztán megéreztem a leendő kép színvilágát, hangulatát, nagyjából látom már magam előtt. Nem részleteiben még, de már megvan! De jó! Tegnap elkezdtem a színkeveréseket. Festettem 2 kis mandalát színvázlat gyanánt. Úgy látom, még jópár ilyen színvázlatra lesz szükségem, hogy kikristályosodjon a végső színharmónia. 

Sok-sok színkeverés után (miközben gyönyörűséges színek születtek!) ma megszületett az előkép-vázlat. Ez már egy 40x40-es méretű, majdnem-kép. Először nem nagyon tetszett, aztán, ahogy nézegettem, rájöttem, hogy a fehér hiányzik belőle.

Keresgélem, hogyan tudom megjeleníteni a selymen, ami belül már megjelent. Amit eddig festettem, az mind csak közelíti, de még nem az.
Áramló, nem statikus, nem szimmetrikus a kompozíció, benne 4 kis mandala különböző színekkel.

Sok-sok szín lesz benne, de inkább pasztell és tompa színek. A tiszta színek így nagyon ütősek lesznek, bár csak kis területeken jelennek meg. Benne lesz egy mályva szerű szín, kevés halvány zöld, bronzos-ezüstös , gyöngyházfehér, arany. Az egész képen jellemző lesz a csillogó felület - nagyon izgalmas lesz a lakás lámpáinak fényében!
Mindez abból az igényből születik, amiről beszélgettünk Adrienékkel: harmónia és megpihenés az élet nyüzsgő forgatagában. Lakásuk színvilágához szépen illeszkedik, mégis önálló egység, önmagában is egész (nem csak dekoráció).
Most már a végső méretben (1m x 1m) fogok tovább dolgozni! Élvezem is, ahogy alakul lépésről-lépésre a mű, de izgulok is... Kicsit olyan ez, mint haladni ismeretlen utakon, amelyről van némi elképzelésem, a táj a szemem előtt bontakozik ki, de akár el is tévedhetek útközben... A zarándoklatok tapasztalata van itt velem: bizalommal útrakelni, elfogadni az út ajándékait, tenni a lépéseket egymás után, tanulni a tévedésekből... Így haladok.