Viaszbatik tanfolyam 1.félév

viaszbatik_tanfolyam

Viaszbatik tanfolyam 1.félév

 

Szeptembertől induló 6 egymásra épülő, de témájában mégis mindegyik önálló egységet képező INDONÉZ VIASZBATIK tanfolyam indul Szabó Christinával:

"Amellett, hogy elsajátítjuk a tsanting (viaszpipa) használatát, megtanuljuk a rétegezett viaszfestés technikáját, árnyékok-fények érzékeltetését a batikképeken. Illetve még sok más aprónak tűnő, de mégis elengedhetetlen eszköztárat adok a kezedbe, amivel már otthonodban is „bekeretezni való” alkotásokat készíthetsz.

Aki már volt nálam az tudja, hogy nem csak „jelen vagyok” a workshopon, hanem ott vagyok melletted, amikor kell, s segítek, amikor elakadsz vagy véleményem kérdezed.

Amikor iskolában tanítottam, akkor is valamilyen téma köré szerveztem az elsajátítandó feladatokat, így érdekesebbek voltak azok. Azt vettem észre, hogy a felnőttek is ugyanúgy igénylik az izgalmas témákat.

Emlékezzetek csak a Balinéz workshopra, ahol a festés mellett hoztam nektek  ázsiai ételkóstolót, s tartottam képes élménybeszámolót vetítéssel. 

Nos, erre a sikerre alapozva terveztem meg az első féléves batik tanfolyam tematikáját:"

Szeptember:

"Szeptemberben az alapoktól kezdve mutatom a viaszfestés mikéntjét. Egy egyszerű, de annál látványosabb témát hozok ekkor, „Ajtók, ablakok...” Nem baj ha netán még elcsöppen a viasz vagy elfolyik a festék, a rusztikus ajtónál annál szebb lesz a végeredmény."

Október:

"Októberben tervezek egy „Japán” témájú workshopot, hasonlóan a Balinézhez, de itt persze sushit és zöld teát készítek nektek, s míg ti kóstolgattok, addig én mesélek az ottani szokásokról, élményekről.

Másik októberi témánk a természethez kötődik, „Őszi virágok, falevelek”. Nekem az ősz festészetileg a legszebb, a gyönyörű meleg színeivel."

November:

"Novemberben is kétszer találkozunk, egyik alkalommal tartok egy „Balinéz Workshopot” mert többen lemaradtak az előbbi alkalomról. Erre autentikus indonéz motívumokkal készülök. 

A másik találkozásunknak pedig a „Szinek hatása” címet adtam, s itt nem a klasszikus színelméletre gondolok, mert azt már azok, akik festenek úgy is ismerik (no meg addigra annyit fogom ismételgetni nektek, hogy mindenki tudni fogja), hanem arra, hogy mennyire befolyásolják a mindennapjainkat a SZINEK. Kezdve itt azzal, hogy milyen a ruházatunk, otthonunk uralkodó színe, s ez hogyan hat vissza ránk. Amit megtanulunk azt a megfestendő képeden ki is próbálhatod, alkalmazhatod. Jól jön ez a tudás az év legfényhiányosabb időszakában, hogy vidámabbak, energikusabbak legyünk."

December:

"December az advent, várakozás, készülődés ideje. Ekkor már mindenki karácsonyi hangulatba kerül, az ünnepekre készül. Így a témánk is adott és jó alkalom arra, hogy egy általunk készített kendővel, képpel lepjük meg szeretteinket.

Ezen találkozások alkalmával nem csak egy-egy általad készített alkotással leszel gazdagabb, hanem elsajátítod mindazt a tudást, amivel otthon további szépségeket alkothatsz.

Azoknak, akik részt vesznek ezen a tanfolyamon, folyamatos mentorálást biztositok, így ha az otthoni alkotásod közben elakadsz, kérdezhetsz, segítek."

 

Tervezett tanfolyami napok: szept. 26. okt. 10, 24. nov. 7, 21. dec. 5.

 

Az elmúlt félévben készült képekhez kattints ide!

Ha szeretnél részt venni, válassz az alábbi időpontok közül:

Viaszbatik ajándékkészítő workshop

Időpont: 2018-12-04 09:30 - 15:30
Részvételi díj: 15 000 Ft
Szabad hely: van

megtekintés