Meditációs alkotó órák | Selyemfestés

Meditációs alkotó órákMeditációs alkotó órák

Kis körben szervezem ezt a foglalkozást, ahol teljes nyugalomban, elmélyülésben lehetünk együtt. Sok hasonló alkalom után igény támadt arra, hogy rendszeresen megéljük az inspirált alkotásnak, a belső mély MAG-unknak tapasztalását! Eszközeink lesznek:

  • relaxáció (elengedjük a feszültségeinket és a zakatoló gondolatainkat)
  • imagináció (belső tájakon járunk, megnézzük képeinket, meghallgatjuk belső üzeneteinket)
  • szabad alkotás, firka (akril, akvarell, kréták, ceruzák, tollak)
  • megosztókör (egymás élményeivel is gazdagodunk, kapcsolódunk társainkhoz)

A megéléseinket rajzban, festményben földeljük le, tesszük kézzelfoghatóvá. Így hozzuk be a hétköznapokba, integráljuk a mély élményeket magunkról, az életünkről. A foglalkozásnak köze van a gyakorlati önismerethez, öngyógyításhoz, miközben jól szórakozunk és feltöltődünk!

3 órában, vasárnaponként. 

Rajzban, festésben való tapasztalat nem szükséges. Elég, ha szereted a színeket és szívesen élvezkedsz a világukban!

Felfokozott életritmusunk mellett hatalmas jelentősége van a feltöltődésnek! Rengeteg írás és műsor szól arról, milyen fontos visszatölteni a stressz és a túlhajszoltság miatt keletkező hiányokat. Kiégés, pszichoszomatikus betegségek, alvászavarok, és ami mindezek mögött van: elszakadás a belső Énünktől, a lelkünk valóságától. Önismereti és meditációs módszerekkel segíthetünk magunkon!

A szabad festés alkalmával ösztönösen azokhoz a színekhez nyúlunk, amelyek belső hiányokat pótolnak vagy intenzív belső történéseket fejeznek ki. Sokszor ezek a spontán képek mesélnek nekünk magunkról, segítenek felismerésekhez, megértésekhez. Ilyenkor, amikor nem ábrázolni akarunk, hanem elengedve magunkat, engedve a kezünket alkotunk, akkor a folyamat maga a terápia, az öngyógyítás. Nem kell ehhez betegnek lenni, de ez kell ahhoz, ne legyünk betegek! Lelki egészség az alapja a testi-lelki jóllétünknek, amelyre akkora nagy szükségünk van!

 

 

Ha szeretnél részt venni, válassz az alábbi időpontok közül:

Meditációs alkotó órák

Időpont: 2024-09-29 10:0013:00
Részvételi díj: 9 500 Ft
Szabad hely: van

megtekintés