Larimar Dreams | Selyemfestés

Larimar Dreams

Cz. Niki selyemkép
okt23

Larimar Dreams

Nagy örömmel mutatom be egy csokorba szedve Niki alkotásait. Másfél éve, mióta ismerem, csodálattal nézem, hogyan alakulnak a keze alatt a mandalák, képek, sálak! A Mandala Tanodában a 2. félév végére jutottunk el a meditációban kért képekig, mandalákig, de Niki már korábban is ezzel a módszerrel alkotott, akár firkált vagy selyemre festett. 

Sokféle módon alkothatunk, a meditációban érkezett képeket különleges hatásúnak tartom. Niki így ír erről:

 

"A számomra megjelent mandalák a fény, az energia, a magasabb szintű kapcsolódások (nevezzük bárhogy is) szabadon áramlásának manifesztációi, rajtam, mint nyitott csatornán keresztül. Közvetítek egy érzést, egy állapotot, néha gondolatot, és az látható lesz papíron, selymen, fotón vagy akár egy kerek süteményen is. Nekem „csak” annyi a dolgom, hogy legyek nyitott, fogadjam be és figyeljem meg a képeket, szimbólumokat, amelyek egy meditáció, flow állapot vagy álom közben előjönnek. Van, hogy először csak egy képet látok és rajzolás-festés közben születnek felismerések, üzenetek. Van, hogy nem érkezik üzenet de amikor a kép nézői találkoznak a színekkel, formákkal elkezdenek – egymástól függetlenül – beszélni ugyanazokról a felismerésekről, témákról. Ezeket én gyakran észre sem veszem a mandalákban.

Aztán vannak olyan mandalák, amelyeket célzottan egy bizonyos élethelyzetre, problémára, esetleg betegségre kérek. Másoknak és magamnak is. Az elmúlt 1,5 év talán-biztosan az eddigi legnehezebb életszakaszom volt. Visszagondolva, pont az elején találkoztam Lizával, aki tanárommá, mentorommá és barátommá is vált. Köszönöm neki minden tanítását! Ezen tanítások nélkül most a gyógyszerek dominálnának még mindig az életemben. Liza volt az, aki tudatosította bennem, hogyan tudom befogadni a fény áramlását, és feltétel nélkül elfogadni az érkezett képeket. Nem felülbírálni azt, ami mélyről-magasról jön, hanem az ego játékai nélkül megjeleníteni az energia-lenyomatokat. Egy-egy ilyen magamnak készült kép sok érzelmet felkavar és megtanít az elengedésre, elfogadásra vagy éppen segít más szemszögből nézni a nehéz helyzeteket. A mandala szakrális szimbólumai nemcsak abban segítettek, hogy rátaláltam a saját belső gyógyító erőmre, hanem a lelkem széteséséből is felgyógyítottak. Hiszen gyógyítanak a képek, átalakítanak, még akkor is, amikor a végeredményt sokszor nem érezzük magunkénak.

És zárásul egy idézet Judith Cornell ’Mandala’ című könyvéből: „A mandalák, ezek a szakrális körök, szimbolikus, ismétlődő mintáikkal a legmagasabb tudatállapotok megjelenési formái – a Láthatatlan, a mandalákon keresztül, Láthatóvá válik. … Amikor meditáció során, kérésre érkeznek a mandalák spirituális átalakulás, fizikai és lelki gyógyulás megy végbe a készítőben és a befogadóban is.”

Cz. Niki, Larimar Dreams

larimarphotography@gmail.com

https://hu.pinterest.com/larimardreams/larimar-silk-dreams/

Cz. Niki selyemkép
Cz. Niki selyemkép
Cz. Niki selyemkép
Cz. Niki selyemkép
Cz. Niki selyemkép
Cz. Niki selyemkép
Cz. Niki selyemkép
Cz. Niki selyemkép
Cz. Niki selyemkép
Cz. Niki selyemkép
Cz. Niki selyemkép
Cz. Niki selyemkép