Indonéz Viaszbatik tanfolyam 2. félév

indonéz viaszbatik kép

Indonéz Viaszbatik tanfolyam 2. félév

Februárban folytatódik az INDONÉZ VIASZBATIK tanfolyamunk Szabó Christinával.

 Ebben a félévben a tsanting (viaszpipa) használat és az aquarelles festés mellett további technikákkal ismerkedünk meg.  

"A főiskolás éveim alatt az egyik kedvenc  festési stilusom a pointilista technika volt , amely lényege, hogy a kép kizárólag pontokból épül fel, s ezzel teremti meg a különleges képi hatást. Amióta kipróbáltam ezt a technikát Balin, azóta a hatása alatt vagyok, s évente visszajárok festeni erre a mesebeli szigetre. De kisérletezünk majd a tiszta alkohollal is mint ’színváltoztató’  eszközzel."

Ha újként szeretnél ehhez a vidám alkotó csapathoz csatlakozni, akkor arra is van lehetőség mert a tanfolyam alatt úgyis egyénileg is magyarázok és foglalkozom mindenkivel.

Aki volt már nálam festeni az tudja, hogy nem csak „jelen vagyok” hanem ott állok melletted mikor kell, s segítek amikor elakadsz vagy véleményem kérdezed.

Az iskolai tanítás során  is valamilyen téma köré szerveztem az elsajátítandó feladatokat, így azok érdekesebbek voltak. Azt vettem észre, hogy a felnőttek is ugyanúgy igénylik az izgalmas témákat.

Március 13-tól kéthetente 6  alkalommal szerdánként találkozunk majd, s lesz egy tematika de ezt a Ti igényetekhez igazodva tudom módosítani.

Március: Az első találkozásunk alkalmával szeretnék egy kis mediterrán hangulatot becsempészni a hideg téli időbe, igy az egyik kedvenc városomat hozom el nektek témának: Barcelonát.  Imádom a szecessziós épületeit amit egy élvezet megfesteni. Hozok mintát mint megszokhattátok, viszont színelméletileg Ti alkotjátok meg a saját képeteket. Imádni fogjátok!

Március 27.-ei workshop már a tavaszról és az ébredő természetről szól, tavaszi virágok, csicsergő madarak vidítanak fel minket. Itt már a tiszta alkoholt mint eszközt és lehetőséget is megmutatom, hogy még izgalmasabb hatást érjünk el az alkotásunkkal.

Április: Az első áprilisi találkozásunk alkalmával bevezetlek Titeket a „pointilista” technika rejtelmeibe, igy ekkora tervezek egy japán cseresznyevirágzásos festést, ahol a képünket kizárólag pontokból építjük majd fel.

Áprilisban még folytatjuk ezt a kisérletezést, s megmutatom hogyan lehet árnyékolni ezzel a pointilista módszerrel, s erre egy izgalmas témát hozok, trópusi virágokkal, növényekkel és madarakkal.

Május: A fennmaradó 2  alkalmat menet közben igényekhez igazodva fogom megtervezni, s megbeszélni veletek, hogy tényleg olyan témák legyenek ami inspiráló és hozzájáruljanak ahhoz, hogy ebben a félévben is hasonlóan csodálatos alkotások szülessenek mint a tavalyi évben.

Ezen találkozások alkalmával nem csak egy-egy általad készített alkotással leszel gazdagabb, hanem elsajátítod mindazt a tudást, amivel otthon további szépségeket alkothatsz.

Azoknak, akik részt vesznek ezen a tanfolyamon, folyamatos mentorálást biztositok, így ha az otthoni alkotásod közben elakadsz, kérdezhetsz, segítek.

Az első félév képeiből itt láthatsz válogatást, kattints ide!

Tervezett tanfolyami napok:   március 13. és 27., április 10. és 24., május 8. és 22.

Jelenleg nem szervezünk ilyen tanfolyamot

Ha szeretnél értesülni a következő időpontunkról, itt feliratkozhatsz hírlevelünkre!

 

Választhatsz az alábbi naptárban szereplő egyéb tanfolyamok közül is!