Miért épp selyemfestés? | Selyemfestés

Miért épp selyemfestés?

Bozó Liza fest
júl22

Miért épp selyemfestés?

Annyiféle embernek annyiféle élményt nyújthat a selyemfestés! Ha csak arra vágynál, hogy egy-két szép tárgyat készíts időnként szeretteidnek, magadnak, megünnepelve, kifejezve az élet örömét, szépségét – egyszerűen, könnyen alkothatsz selyemre mandalákat, képeket, sálakat, kendőket. Ha a festés közben megélt nyugalomra, kikapcsolódásra, gyönyörködésre vágysz – megélheted, hogy feltöltődsz, megpihensz festés közben. A gondolatok elcsendesednek, összes figyelmünket leköti a színek játéka a selymen - meditáció ez, meditációs állapot, amely festés közben beburkol!

Ha szeretnéd kreativitásodat megélni, akár a művészi munkában, akár életed más területein – a festés segítségével összehangolódhatnak agyféltekéid, fejlődésnek indulhat az alkotókészséged. Ez kihat hétköznapjaidra is!

Ha keresed a válaszokat belső kérdéseidre – lehetséges, hogy a festés segít, hogy megtaláld őket. A selymen tükröződik belső állapotunk - ha belenézünk ebbe a tükörbe, megtalálhatjuk a tovább vezető utunkat, ehhez önbizalomra, bátorságra lelhetünk!

Sokan, sokfelé keresgélünk: hogyan élhetnénk életünket boldogan, kiteljesedetten? Hogyan találhatjuk meg önmagunkat a kihívások közepette? Hogyan találhatunk megoldásokat felmerülő problémáinkra? Milyen úton járjunk, hogy azzá váljunk, akik valójában vagyunk? Milyen tevékenységek segíthetnek ebben? Ahány ember, annyi válasz. Vannak azért főbb útvonalak az egyéni ösvények mellett: van, aki énekel, van, aki táncol, más a sportolásban találja meg azt az élményt, amiért érdemes élni. Ami erőt ad, feltölt, kapcsolatba hoz létünk alapjával.

A festés is lehet egy út azoknak, akik szeretik a színeket, formákat, szívesen alkotnak a kezükkel, belső képeik vannak, vagy csak egyszerűen élvezik a kézimunka örömeit. Közösség. Együtt lenni az élményekben, egymást támogatni, inspirálni, tanulni egymástól - a selyemfestés során ennek nagy jelentősége van! A Selyemfestő Klub rendszeres összejövetelein kiváló a hangulat, a kiállítások izgalma pedig összekovácsolja a csapatot.