Mandalafestő tanfolyam - az oktató szemével | Selyemfestés

Mandalafestő tanfolyam - az oktató szemével

Mandalafestő tanfolyam
júl22

Mandalafestő tanfolyam - az oktató szemével

A Mandalafestő tanfolyam egy olyan önismereti játék és belső utazás, ahol az alkotás útján juthatunk közelebb önmagunkhoz, a meditáció egy formája.

A tanfolyam kiemel a mindennapok feszültségeiből, és segít abban, hogy mélyen befelé figyeljünk, átélve a jelen pillanatok teljességét, megismerve a gondolaton túli lét világát.

Mandalafestés közben meditációs állapotba kerülünk: úgy érezzük, hogy megszűnik az idő, és megszűnnek a napi problémáink is. Kikapcsolódunk, és teljesen feltöltődünk. Egyszerűen csak megfigyeljük azokat a színeket és formákat, amik felbukkannak belőlünk. Hagyjuk, hogy megmutatkozzon igazi önvalónk: összekapcsolódhatunk azzal a belső világgal, amely a személyiségünk mögött található. A selyemfestés segíti ezt a folyamatot, mivel a selymen pillanatról-pillanatra változnak a színek, formák; ez leköti teljes figyelmünket!

A festés közben problémáink szinte maguktól megszűnnek, belső blokkjaink feloldódnak. Ezt a hatást tovább erősíthetjük azzal, ha tudatosan valamely lelki témánkra, életterületünkre, vagy helyzetünkre festünk. Az elkészült mandalánk hatása a tanfolyam után is tovább él: kitehetjük abba a térbe, ahol sokat tartózkodunk, így akár problémás életterületeinket is átalakíthatjuk vele, ha épp erre van szükségünk.

A nőies, alakítható, puha és lágy selyem anyag is sokat hozzátesz a mandalafestéshez. Melegség és szeretet, nőiesség árad belőle, könnyen simul, rugalmasan reagál a világ változásaira. Ha selyemfestés technikájával készítjük mandalánkat, befelé figyelve rátalálhatunk az elfogadás, a lágyság, a szeretet és a nyitottság energiaminőségeire.

Ezt a belső utazást egy olyan elfogadó és olyan pozitív közegben élhetjük meg, ahol mindenki önmaga lehet. Bármit megfesthetünk, amit csak szeretnénk: mandalánk lehet szabályos és pontos, de szabálytalan ugyanígy. Teret adhatunk az élet kiszámíthatatlanságának is, hagyhatjuk, hogy a színek összefussanak, és előre nem tervezhető mintázatok szülessenek meg. Így mindaz, amit festünk, rólunk fog szólni, és aktuális állapotunkat tükrözi vissza.

A napi program egy kis ismerkedés után meditációval kezdődik. Utána lépésről-lépésre haladunk a mandala készítés fázisain az első vázlatoktól a megszerkesztett, pontos rajzig. A rajzot kontúrozóval visszük fel a selyemre, majd ecsettel festjük ki. Általában mindenki 1 db 25 cm-es mandalát készít el a tanfolyami napon.