Mandala Tanoda 2. félév | Selyemfestés

Mandala Tanoda 2. félév

Mandala Tanoda
júl21

Mandala Tanoda 2. félév

A Mandala Tanoda 2. féléve képekben kevésbé elmesélhető, mint az első. Az első félév a selyemfestői ismereteké, egy kis elmélettel, sok festészeti gyakorlattal. A 2. félévben sok a meditációs gyakorlat, belső munka, házifeladat.

Magunkon dolgozunk, tisztítjuk a csatornánkat, ne álljon semmi az ihlet útjába! A résztvevők különböző élethelyzetekben lévén másként hasznosítják a tanultakat, de látszik, hogy változások történnek és erőt ad ez a folyamat!

A zárókör mondatai, ahogy a résztvevők megfogalmazták mandala tanodás élményeiket:

N: Szomorú vagyok, hogy vége van, annyira összekovácsolódtunk! Fejlődni szerettem volna – a vágyott elengedés megtörtént a mandalákon keresztül. A selyemfestés megtanított, hogy engedjem el az elvárásaimat - a selymen nem minden úgy történik, ahogy előre eltervezem – és ez a való életben is egy picit átformálta a hozzáállásomat, akkor is, amikor nehéz életfeladatokról van szó.

 

É: Milyen rövid idő alatt közel tudtunk egymáshoz kerülni! Én nagyon szerettem ide járni, és mindig feltöltődve, tele inspirációval, energiával mentem haza. Rengeteg mindent tanultam, kaptam, úgy emberileg, mint a festészetben. Nagyon remélem, hogy lesz folytatás, mert nekem kell, hogy legyen havonta egy ilyen alkalom!

J: Nagyon sok mindent tanultam, elsősorban - természetesen - magamról. Nagyon sokat változtam is. Olyan oldalam mutatkozott meg saját magam számára, amire rácsodálkoztam, kiderült, hogy nem csak szeretnék alkotni, de „megy” is. Persze mindig lehet még többet tanulni. Csak úgy tudok erre az elkövetkező időre nézni, hogy elmegyünk nyári szünetre, aztán folytatjuk.

 

N: ami a legjobban tetszett: A meditációk olyan dolgokat hoztak elő belőlem, amikre rácsodálkoztam. Ezek nagyon sokat segítettek, nagyon hasznos volt, hogy így csináltuk, (első félév megalapozta a technikákat), ahogy csináltuk. Köszönöm! Nagyon jó módszer, hogy magamba mélyen menjek, és dolgozzak a felbukkant dolgokon. A tanult meditációkat sokszor használom, hogy feldolgozzak eseményeket.

 

E: Lélekgyógyító ez számomra. Csomó ötletet ad. Megismertem önmagamat egy más szegmensben. Nem is gondoltam volna magamról egy csomó mindent! A színek által sok mindent el tudtam engedni. Türelmesebb lettem. Erőt adott, másféle erőt. Hogy közösségben hogyan kell viselkedni. Tényleg egyek vagyunk. És biztos, hogy jobb ember lettem. Jobb és teljesebb.  Gömbölyűbb (sok süti!). Az, hogy számíthatunk egymásra, nagyon fontos. Bizalom. Hálásan köszönöm. Milyen gyorsan elmúlt ez a fél év!

 

Zs: Én is úgy érzem, ez a második félév már nem feltétlenül a selyemfestésről szólt. Egyrészt tök jó a csoport, megnyílt mindenki. Jó volt látni, hogy én magam is és a többiek is hogyan fejlődtek, hogyan nyíltak ki. Tágult a látóköröm, önismeretben is. A selyem számomra elsősorban arra való, hogy feldolgozzak élethelyzeteket. Ki tudjuk magunkból adni az érzéseket, feszültségeket, energiákat belerakni a selyembe, ezáltal magunkat is meggyógyítjuk, de másokat is meggyógyíthat nyilván vele az ember. Érdekes megtapasztalni, mennyire egymásra hangolódik a csoport. Csoportban alkotni teljesen más érzés, mint otthon. Nagyon sokat hozzá tesz. Annak pedig külön örülök, hogy ebben a félévben te is sokkal többet alkottál velünk párhuzamosan. Az olyan jó! Beleolvadsz a csoportba. Nem tanár, inkább mentor szerepben. Remélem, lesz folytatás! Nagyon tetszettek a meditációk, volt, ami nagyon nehéz volt... Köszönöm!

 

E: Több, mint selyemfestés! Nagyon sokat segítettek a meditációk magában a festésben is. Jobban jött az ihlet. Tényleg kaptam képeket meditációban, könnyebb volt elindulni, és könnyű volt megvalósítani, tényleg azt, amit belül láttam.

 

Liza: Számomra az alkotás = spirituális gyakorlat. Igényem, hogy tudjam átadni: nem csak technika, nem csak művészet, hanem jelenlét gyakorlat, életünk átformálásának gyakorlata. Ezzel a szándékkal hoztam létre a Mandala Tanodát. Meditációk: belül érintsük meg olyan részeinket, amelyek fontosak az alkotáshoz. Szándékom szerint abban segítek, hogy ki tudd bontakoztatni ön-Magadat!

Mandala Tanoda
Mandala Tanoda
Mandala Tanoda
Mandala Tanoda
Mandala Tanoda
Mandala Tanoda
Mandala Tanoda
Mandala Tanoda
Mandala Tanoda
Mandala Tanoda
Mandala Tanoda
Mandala Tanoda
Mandala Tanoda
Mandala Tanoda
Mandala Tanoda
Mandala Tanoda
Mandala Tanoda
Mandala Tanoda
Mandala Tanoda
Mandala Tanoda
Mandala Tanoda
Mandala Tanoda
Mandala Tanoda
Mandala Tanoda
Mandala Tanoda
Mandala Tanoda
Mandala Tanoda
Mandala Tanoda
Mandala Tanoda
Mandala Tanoda