Mandala Tanoda | Selyemfestés

Mandala Tanoda

Öröm mandala, részlet
szep09

Mandala Tanoda

Nagyon sokat tanakodtam magamban és másokkal, mióta kitaláltam a Mandala Tanodát. (Az, hogy kitaláltam, nem teljesen pontos, inkább úgy mondanám, „jött”, megérkezett hozzám készen, mint a képek szoktak.) Nem azon, hogy mit, vagy miért, ez egyértelmű volt azonnal. Spirituális festő iskolát szeretnék létrehozni, amely talán egy még nagyobb terv, egy spirituális művészeti iskola része lehet.  Egy olyan festő iskolát, amelyben nem csak a technikát tanulhatják meg a résztvevők, hanem mindazt, ami a mandalakép készítés mögött van.

Spirituális festő iskola összetevői a technikán túl:

  • formák ismerete
  • színek ismerete
  • komponálási ismeretek,
  • művészettörténeti ismeretek,
  • meditáció,
  • önismeret,
  • energiák.

 

Hogy legyen? Mindezt milyen formában? Hétvégi tanfolyamok legyenek? Milyen gyakran? Hogyan tudja lekövetni egy „tananyag” a tanulók különböző fejlődési ritmusát? Hogyan lesz tervezhető, naptárba beírható részemről és a résztvevők részéről? Szükséges-e az elköteleződés a festő tanulók részéről? Milyen mértékben, milyen időtávra? Milyen anyagiakkal kell számolni ahhoz, hogy fenntartható legyen? Huh, mennyi kérdés! Újra és újra elővettük!

Most a sok homályból kivilágosodott egy terv, amely talán az egyéni igényeket is figyelembe veszi, de tervezhetővé válik, lejön a földre, megvalósíthatóvá válik a Mandala Tanoda. Írom:

Bevezetés a Mandala Tanodába

Kezdő selyemfestés tanfolyam – 1 napos

Kezdő mandalafestés tanfolyam – 1 napos

Ezekhez tartozik 2 gyakorló nap. Mindezeken elkészül kb. 4 db saját tervezésű mandala, ezen felül még néhány kisebb selyemkép.

Csakrák, színkör tanfolyam - 2 napos

Ehhez tartozik 2 gyakorló nap. Mindezeken elkészül egy színkör kép, egy csakra sor, gyűrt technikás csakra sál, és még egy 40 cm-es csakra kép.

Ezek a tanfolyamok az egész év során folyamatosan indulnak. Ha valaki elkezdi, annak lesznek tapasztalatai magáról a festésről, önmagáról, a saját ritmusáról, időbeosztásáról, a képek hatásáról. Meglátja, hogy szeretné-e elkezdeni a félévet!

 

Első féléves képzés a Mandala Tanodában

Januártól júniusig, 6 hónap, havonta 2 nap (egy hétvége).

3 témakört tartalmaz, ezek:

40 cm-es kép –zen rajzolás

55 cm-es kép – effektek, színátmenetek

Egyensúly – varázs mandalakép

Minden témakörhöz 2 tanfolyami nap és 2 gyakorló nap tartozik.

 

Második féléves képzés a Mandala tanodában

Szeptembertől decemberig, 4 hónap, havonta 2 nap (egy hétvége).

2 témakört tartalmaz, ezek:

Varázs kendő, sál

Személyre szóló kép festése

Minden témakörhöz 2 tanfolyami nap és 2 gyakorló nap tartozik.

Erről szól az első éves képzés a Mandala Tanodában.

A második év a mesterképzés lesz.

 

Annyira örülök, hogy végre összeállt a folyamat, minden lépés világos, tiszta! Ez évben a bevezető napokra lehet jönni, és 2016. januártól indul a Tanoda!