Karácsonyi ajándékfestő foglalkozások | Selyemfestés

Karácsonyi ajándékfestő foglalkozások

Selyemsál részlet
dec16

Karácsonyi ajándékfestő foglalkozások

Arra készültem, hogy...

sok érdeklődőnek fogunk segíteni, megtapasztalni azt a szépséget, örömöt, amit a selyem és a színek játéka nyújthat. Megtapasztalni az elmélyülést, ahogy a selymen futó festékek történései beszippantanak, és elcsendesednek a gondolatok. Mindezt 3 órában! Kihívás! Izgatottan telt péntekenként a délelőtt, vártam a délutánt…

Sokféle résztvevőnk volt, nagymama unokával, anyuka fiával, barátnők, anya és lánya, olyanok is, akik már festettek nálam, és jöttek sokan magukban, ismeretlenül, kipróbálni ezt az új lehetőséget. Voltak, akik listával érkeztek (neki kendőt, neki sálat festek…), voltak, akik csak az alkotás vágyával, hogy egy kicsit lelépve a hétköznapokból csak a maguk örömére tegyék, ami tetszik. Akik már voltak nálam tanfolyamon korábban, most két vágyukat is kielégíthették egyszerre, csodálatos ajándékot készíthettek és újra élvezhették a festés varázsát! Valaki babával jött, és örömmel láttam, hogy összesimulhat festés és gyerekringatás…

    

Sálak-kendők!

Ahogy megtelik a szárító színes-szépséges selyemkendőkkel, sálakkal! Minden darab egy kisebb csoda volt. Annyira jó volt átélni az izgalmakat, némelyik egész sötétnek tűnt először, aztán, ahogy kibontottuk, előbukkantak a ragyogó színek! Annyi sok lelkes örömteli érzésben fürödtünk!

Mandalák!

A kontúrozás első bizonytalan vonalaitól a színek selyemre varázslásán keresztül a végső díszítő pöttyökig-vonalkákig… Izgalmas út vezetett, sokszor meglepő fordulatokkal, de minden jó, ha a vége jó… És persze hogy jó, nagyon nagy öröm!

Egy résztvevő beszámolóját olvashatjátok itt, neki ez volt az első találkozása a selyem mandalafestéssel.

A nap végén kellemesen elfáradva ám az átélt élményektől lelkesen és örömtelien fejeztük be a tanfolyamot. Lesznek még hasonló péntek délutánok, mert nagyon sokat adtak mindannyiunknak! Sálfestés: egész napos tanfolyam lesz 2016 február 14-én. 

Karácsonyi ajándékfestő foglalkozás a Mandalaházban
Készülnek a mandalák
Selyem sál készül
Selyem sál részlet
Karácsonyi ajándékfestő foglalkozás a Mandalaházban - sálak