Alkotótábor Hollókő, 2019 | Selyemfestés

Alkotótábor Hollókő, 2019

Selyemfestő alkotótábor 2019
aug27

Alkotótábor Hollókő, 2019

Milyen volt az idei alkotó tábor? Csend, csillagok, hold, naplemente, napfelkelte, fák, hegyek. Sehova nem siettünk, mindere jutott bőven időnk. A fókusz nem a produktumon volt, hanem az élményeken. Nem a ”csináláson” hanem a ”hagyáson”. Így aztán nagyon szép és jó energiájú művek születtek. 

A zárókör gondolataiból idézek néhányat, és a tábori pillanatokból mutatok képeket. 

"Nagyon jól éreztem magam" - szinte mindenki erről számolt be. Mit jelent ez a jó érzés? 

Nekem a csendes sétánk jut eszembe, a gyönyörű, lemenő nappal, a csodálatos tájjal, és az együttlét élményével - bár csendben voltunk és szétszóródtunk a dombtetőn, mégis nagyon erős élményem volt, hogy mi egy csoport vagyunk, akik külön-külön ugyan, de ugyanazt látjuk, éljük. Egység - ez a szó jut eszembe a többi élményről is. Talán ez az, amiért évről-évre megtartom a nyári tábort!

 

Andi:

Először vagyok itt. A festésben megéltem a frusztrációt, de sikerült túllendülni. Amikor megengedéssel álltam hozzá az alkotáshoz akkor lett a legjobb. Komplex volt, testi-lelki erőteljes tanításokat kaptam magammal kapcsolatban. Nem volt olyan könnyed, mint amilyennek tűnik. Összességében csoda volt, ki nem hagytam volna.

Fruzsi:

Nekem ez a második táborom volt. Olyan volt, mint egy nyaralás a másik családommal. A szépséges képekben éltünk néhány napig. A megfestett képeket ki fogom rakni, és emlékek lesznek egész életemben. Fesztelen örömöt viszek haza.

 

Nóra:

Először voltam itt. Selyemmel foglalkoztunk az idő nagy részében, de a többi program legalább olyan gyógyító volt számomra, mint a festés. A láthatatlan világ energiáit sokkal jobban érzékeltem itt. Ez fontos tapasztalás volt. A nap- és holdfelkelte, a csillagok összekapcsolnak az univerzummal, így a nagy Egység része vagyok.

 

Gabóca:

Határtalan örömöt érzek. Feltöltődés egy ilyen tábor. Itt kiteljesedést élek meg. Együtt néztük néma csendben a Holdat és közben ott voltam mindenhol, a Holdon, veletek, itt. Az egység részei vagyunk. Örülök, nagyon szép kerek volt, jó volt itt lenni.

 

Zsuzsa:

Már sokszor voltam itt. Úgy jöttem, hogy jóra számítottam, és megint nagyon jól éreztem magam. A régebbi táborokban a festés volt a meghatározó, de idén most a természet. A naplemente, tánc mezítláb a csillagok alatt a nedves füvön, a csöndet hallgatni. A természettel való kapcsolat az idei emlék. Itt én azt érzem, hogy az idő végtelen.

 

Erika:
Itt más a lépték. Alig vártam, hogy jöjjünk és mostantól várom a következő augusztust. Nekem most a zen firkálás volt a kilépés a komfortzónából. Nagy élmény volt és minden nagyon jó volt.

János: (férj)

Az embert magával rántja a sok kreatív ember. Imádtam látni ahogy alakulnak a formák, színek és mindenki elmélyülten alkot.

 

Zsóka:

Most felszabadultnak érzem magam. Nagyon fáradtan jöttem és attól féltem, hogy csak ülök majd a selyem fölött. A reggeli jóga felpezsdített, itt belső szabadságot éltem meg. Szinte furcsa volt nekem, hogy tényleg azt csinálhatom, amiket szeretnék. Ebben segített a kellemes, barátságos, meleg, kuckós környezet. Itt saját magad lehetsz. Feltöltődve megyek haza.

 

P. Andi:

Különleges élmény volt az esti tánc holdfelkeltekor. Liza még arra is rávett, hogy levegyem a cipőm. Túl tudtam lépni önmagamon. Nagy utat tettem meg az első festéstől mostanáig. Fontos szerepet játszott a belső harmónia és önmagunk kifejezése. Nagyon jól éreztem magam és jó volt a társaság.

 

Orsi:

A végkimerülés határán jöttem ide. Sikerült lelassítani, ebben segített az alkotás. Itt csönd van, nem kellett sehova menni, szép a környezet. Mindenben részt vettem, amihez volt kedvem, sokat pihentem. Tanultam új dolgokat, inspirációt kaptam.

 

Gyöngyvér:

50 éves elmúltam, így egyre inkább érzem, hogy az idő véges ebben az életben. Éljük meg ami most van, ne várjunk mást! Minden pillanat érték, éljük meg. Itt jó volt, hogy voltak bizonyos keretek, de ezek nem voltak szorosak és megszűnt az idő. Ez belső összerendeződést hoz. Három éve járok ide. Minden évben legyalogolok az Ófaluba, ahol újabb és újabb szépségeket veszek észre. Egy gyönyörű ablak, egy mezei virág. Sikerül észrevenni ezeket, fel tudsz figyelni a dolgokra, és rájössz, hogy tök jó élni. Ez a hely erre tökéletes.

 

Ildikó:

Örültem, hogy tudtam jönni. A helyszínnel nagyon meg vagyok elégedve. Köszönöm, hogy ezt a lehetőséget biztosítod, és ilyen alkalmak léteznek. Vannak keretek, de mindenki abban vesz részt, amit szeret. Ez a megengedő légkör hálával tölt el. A hétköznapokban kevés ilyet tapasztalok. A csendeknek is nagyon örültem. Köszönöm a társaságot, fontos nekem ez a közös rezgés.

 

Kati:

Én új vagyok itt és köszönöm, hogy már a legelején úgy érezhettem, hogy befogadtatok. Hálás vagyok nektek, szakmailag, emberileg. A helyszín is nagyon tetszett. Azért jöttem, hogy magával a technikával megismerkedjek. Sok mindent kipróbáltam, és most úgy megyek haza, hogy tudom mi az, amit érdemes lenne folytatnom és mi az, amit elengedek.

 

Gabi:

A legfiatalabb résztvevő vagyok. Ti már többek vagytok, mint én, a régi fonók hangulatát éltem át. A ti élettapasztalatotok az egy csoda és hogy ilyenkor ezt hozzátok.

 

Jövőre folytatjuk!

Addig pedig még sok-sok alkotó nap vár ránk az év során! Itt megnézheted, aktuálisan miket szervezünk. 

Selyemfestő alkotótábor 2019
Selyemfestő alkotótábor 2019
Selyemfestő alkotótábor 2019
Selyemfestő alkotótábor 2019
Selyemfestő alkotótábor 2019
Selyemfestő alkotótábor 2019
Selyemfestő alkotótábor 2019
Selyemfestő alkotótábor 2019
Selyemfestő alkotótábor 2019
Selyemfestő alkotótábor 2019
Selyemfestő alkotótábor 2019
Selyemfestő alkotótábor 2019, csoportkép
Selyemfestő alkotótábor 2019
Selyemfestő alkotótábor 2019
Selyemfestő alkotótábor 2019, Gabóca
Selyemfestő alkotótábor 2019, Kati
Selyemfestő alkotótábor 2019, Zsuzsa
Selyemfestő alkotótábor 2019
Selyemfestő alkotótábor 2019, Fruzsi
Selyemfestő alkotótábor 2019, Orsi
Selyemfestő alkotótábor 2019
Selyemfestő alkotótábor 2019
Selyemfestő alkotótábor 2019
Selyemfestő alkotótábor 2019
Selyemfestő alkotótábor 2019