Alkotótábor 2024, Hollókő | Selyemfestés

Alkotótábor 2024, HollókőAlkotótábor 2024, Hollókő

2024 aug. 17-20, tervezett időpont, Hollókő. Lassulás, kreatív feltöltődés, nyaralás egyben!

Ez a nyári alkotótábor neked szól, ha

  • szeretnél néhány napot kiszakadni a városi mindennapokból
  • a természet szépségét élvezni, „csak lenni”
  • a kreativitás közel áll hozzád, szeretsz alkotni
  • nyitott vagy új módszerekre
  • kíváncsi vagy, milyen képek, formák, színek jönnek elő belőled, ha befelé figyelsz
  • szeretnél kellemes légkörben, lazán együtt lenni hozzád hasonlókkal.

 

Jöhetsz egyedül, vagy jöhetsz barátnőddel, pároddal: töltődhetsz, pihenhetsz!

 

Tervezett program:

  1. nap: Megérkezés de. 11, ebéd, szobák beosztása, nyitókör, festés.
  2. nap: Meditáció, alkotás. Mandala festés és kép festés.
  3. nap: Séták, kirándulás. Rajzmeditáció. Mandala festés és kép festés.
  4. nap: A folyamatban lévő munkák befejezése. Ebéd után zárókör, rögtönzött mini kiállítás, fényképezkedés, majd pakolás és 16 óra körül indulás haza.

Az ajánlott napirend az alábbiak szerint:

    7-8-ig reggeli mozgás, torna, jóga, meditáció igény szerint.
    8-9-ig reggeli
    9-13-ig és 16-19-ig festés törzsidő. De a festő terem éjjel-nappal nyitva áll! 
    13-tól 2 fogásos ebéd
    19 órától meleg vacsora.

Napközben meditatív sétákat tehetünk a gyönyörű környéken, erdőkön, hegyeken. Pihenhetünk, élvezhetjük a csendet, nyugalmat, a csodálatos kilátást.

Esténként közös program, tánc, játék, ill. egyéni festés.

 

Belső béke, harmónia, meditatív alkotás - ezt nyújtja a mandalafestés.
Megerősödés önmagunkban, belső nyugalom, feltöltődés, természet - ha erre vágysz, itt a helyed!
Ez az alkotótábor azoknak szól, akik főleg a zen-rajzolásban, mandalarajzolásban, mandalafestésben, a mandalák szín és formavilágában és a meditatív alkotásban szeretnének elmerülni. Azoknak is ajánlom, akik vágynak az alkotásra, szívesen kézműveskednek, festenek, rajzolnak, de a hétköznapokban ritkán fér bele az idejükbe. Azoknak, akik szeretnének kikapcsolódni és feltöltődni (egész évre) éltető energiákkal. Minden résztvevő megrajzolhatja, megfestheti saját mandaláit, inspirált képeit. Ebben a folyamatban saját belső képeinket rajzoljuk és festjük, és közben észrevétlenül megnyílunk a kozmikus rendnek, amely belénk árad és az egész-re hangol. A technikák, sablonok átadása mellett arra biztatlak, hogy alkoss belső sugallatod szerint, egy varázslatos anyagon, a selymen.

Mottónk: Alkotás és nyaralás egyben!

Teljes belefeledkezés, kikapcsolódás, örömteli feltöltődés garantált, hogy ezután otthon is könnyed, örömteli  festést valósíthass meg.

Miért selyemfestés?

Csodálatos lehetőségek rejlenek a selyemben, nagyon inspiráló azok számára is, akik már régóta festenek, kezdők számára is ajánlom. Mandala 2016 Juli

 

Az alkotótábor különös alkalom arra, hogy megéljük a teljes belefeledkezést az alkotásba, a hasonló szándékú emberek alkotta kis közösség körében. A hasonló szándék közös alkotó teret teremt és ebben szinte lebegve alkothatsz, teljesítheted ki alkotó éned, szabadon szárnyalhat fantáziád. Különös figyelmet fordítok mindig arra, hogy a helyszín, ahol a tábort tartjuk ihlető hatású legyen, ezért keresem a hegyes, dombos vidékek közelségét. A táborban teljes ellátást élvezhetsz, hogy a napi gondoktól teljesen el tudj szakadni, semmi ne gátolja az ihlet áramlását és a csodás alkotások születését. Várlak a táborba, ha az év során benned felgyülemlett stresszt szeretnéd egy meditatív, aktív alkotó hétvégével ellensúlyozni. Gyere el, hogy töltődhess szépséggel és örömmel!

Visszajelzés a tavalyi táborról:

Zsuzsa így ír a tavalyi táborunkról:

"Alkotótáborban lenni mindenhol nagyon jó! Megszűnik a világ, nincs más, csak a színek, formák, selymek. Valahogy megáll az idő, belefeledkezünk az alkotásba.

Hollókőn csönd volt, jó levegő, szép táj, egyszerű szállás. Kényelmes volt, mert nincs  messze, és nem csak autóval megközelíthető. Szállásunkról,  a dombtetőről gyönyörű panoráma tárult elénk. Mellettünk volt az erdő, láttuk a falut, a szállodát, de itt csak mi voltunk. A kertben jógázhattunk, ehettünk, este táncolhattunk. Nem zavartunk senkit, de minket se zavartak. Minden nagyon egyszerű volt, de mi úgyis csak festettünk. Vacsora után, ha egy kicsit ki akartunk mozdulni, akkor a turistáktól mentes faluban sétálhattunk."

Ildikó szavai:

„Itt befogadó és elfogadó a társaság, ez nagy élmény volt számomra. A selyem, mint anyag, a könnyűsége, lágysága, finomsága önmagában egy csoda. A selyem áll a természethez a legközelebb és a helyszín, a hegyek, a tér lenyűgöző volt. Minden szempontból átélhettem a szabadság érzését. Semmit nem kellett időre elkészíteni és nagyon jó ötleteket meríthettem a többiek munkáiból. Csodálatos volt a naplemente, a szivárvány, a tánc és a közösség. Mindennel el voltunk halmozva.” 

 

Helyszín:

Hollókő, Kreatív Tér. 

A szállás ifjúsági szálló jellegű, de a 40 fős szálláshelyen csak a mi csoportunk lesz elhelyezve, így bőséges helyünk lesz. A szállót szimpatikus fiatalok működtetik. Hatalmas fedett terasz van a festőterem előtt, gyönyörű kilátással a völgyre. Szobák: 2-3 fős, fürdőszobás szobák. Teljes ellátás, napi három étkezéssel (különféle, igény szerinti diéták lehetőségével). 

Létszám: kb.15 fő.

Nehézségi szint: gyakorló

Budapestről telekocsikat szervezünk.

2016-os mandalafestő tábor galériája itt látható.

A 2017-es Mandalafestő tábor galériája pedig itt látható.

[block:views=naptar-block_5]

alkotótábor
alkotótábor
alkotótábor
alkotótábor
alkotótábor
alkotótábor
alkotótábor
alkotótábor
alkotótábor
alkotótábor
alkotótábor
alkotótábor
alkotótábor

Ha szeretnél részt venni, válassz az alábbi időpontok közül:

Alkotótábor - Hollókő

Időpont: 2024-08-17 11:002024-08-20 16:00
Részvételi díj: 79 000 Ft
Szabad hely: várólista

megtekintés