Akril - festőkés vagy ecset? | Selyemfestés

Akril - festőkés vagy ecset?

Akril festmény

Akril - festőkés vagy ecset?

Ismerkednél az akrilfestés anyagával, viselkedésével, lehetőségeivel? Ebben a 4 órában az alapvető ismeretek megszerzésére, az alapanyagok kipróbálására lesz lehetőséged. Az akrilfestés sajátossága, hogy gyorsan szárad, és a színek egymásra rétegezhetők. Ezzel fogunk játszani! Mit érhetünk el nedves felületen, mit szárazon? Ecsettel vagy festőkéssel? Vastagon kenve vagy vékonyan terítve a festéket?

Az absztrakt akril festészetben egyenlő fontosságú a tervezés, a festészeti ismeretek, a kompozícó, a színekről való tudás alkalmazása - és a játékosság, ötletek, a kreatív énünk szabadjára engedése. Két agyféltekénk együttműködése valósul meg, ahol mindkettő egyenrangúan fontos! Ennek kialalkulása egy folyamat, amelynek minden lépése izgalmas, tanulságos és gyönyörű!

Az akril festékkel rendkívül sok módszerrel dolgozhatunk, itt most néhány sajátosságát fogjuk felfedezni és alkalmazni. Remélhetőleg Téged is annyira elvarázsol majd az anyag, a folyamat, mint engem!

Öröm megélése – nekem elsősorban erről szól a színekkel való játék. Játék, öröm, csoda. Az élet szépsége, fenségessége. Fény. Arany. Játék. Szeretet. Biztonság és bizalom. Elengedettség. Spontaneitás. Nevetés. Megengedés. Engedem, hogy rajtam keresztül működjön az élet. Történjen, ami történni akar. Hagyom, alakítom, és ez felszabadító, örömteli. Meg vagyok tartva. A nálam nagyobb, a nem látható kommunikál velem. Megnyilvánul általam. Varázslatos. A személyiség, és az, aki azon túl van, együtt alkot.

1.lépés: Elkezdjük a festést – jobb agyfélteke működik, spontán, játékos (az óvodás) 2. lépés: a tapasztalt festő ránéz tudatosan, és alakítja. (pl. a színkontrasztok, a formák – alakít rajta, hogy harmonikusabb, kifejezőbb legyen.) 3. lépésben megint az óvodás jön és így tovább, amíg egyszer csak kész van. A két agyfélteke összekapcsolódásából egy kiteljesedettebb tudatállapot jön létre, a képek ennek kisérői, virágai.

Szeretettel várlak!

Időtartam: 7 órában, hétvégén vagy hétköznap este.

Létszám: 4-5 fő

Díja: 22000 Ft, amely a felhasznált anyagokat is magában foglalja. 

 

Ha szeretnél részt venni, válassz az alábbi időpontok közül:

Akril - rétegek

Időpont: 2024-01-28 10:0017:00
Részvételi díj: 22 000 Ft
Szabad hely: van

megtekintés

Akril - rétegek

Időpont: 2024-03-24 10:0017:00
Részvételi díj: 22 000 Ft
Szabad hely: van

megtekintés