Csupaszín Kreatív Varázspadlás „Bennünk élő mesehősök” - meseterápiás tanfolyam

meseterápia

Csupaszín Kreatív Varázspadlás „Bennünk élő mesehősök” - meseterápiás tanfolyam

12 alkalmas meseterápiás tanfolyam sorozat - saját élményű alkotócsoport népmesékkel és asztrológiával, az évkörön át.

A tanfolyamon megismerhetjük az asztrológia által megnevezett 12 archetípus pszichológiáját (működésmódját) a népmesék és az alkotó folyamat segítségével.  A meseterápiás foglalkozásokon végigvesszük az asztrológiai jegyeket és a hozzájuk tartozó belső szereplőket. Ennek során felszínre hozzuk az eddig elnyomott, el nem fogadott szereplőinket, barátságot kötünk velük, illetve az esetlegesen túl domináns figurákat megzabolázzuk, helyre tesszük. Ezt segítik a jobb agyféltekét működésbe hozó gyakorlatok, a jobb- és bal agyfélteke összehangolása, a mesehallgatás és az alkotás. A foglalkozások során különböző kreatív technikákkal (pasztellfestés, selyemfestés) jelenítjük meg a belső szereplőinket, hogy később beépíthessük a személyiségünkbe, és kihozhassuk belőlük a legjobbat, mert így tudjuk elérni a teljességet, az „egész”-séget.

A meseterápiás tanfolyam 12 hónapon át tart, havonta egy alkalommal találkozunk, és minden hónapban az évkörnek megfelelő, aktuális asztrológiai jegyhez tartozó belső szereplővel ismerkedünk meg.

Díjak:

Tanfolyami díj 12 000 Ft/alkalom, amelyből 5 000 Ft előre fizetendő helybiztosításként, átutalással vagy személyesen. A díj a felhasznált anyagok költségét is magában foglalja.

A további tanfolyami alkalmakra úgy tudod majd biztosítani a helyedet, hogy a következő alkalom 5.000 Ft-os előlegét a foglalkozáson befizeted.

Ajándék:

Az a résztvevő, aki mind a tizenkét foglalkozáson résztvesz, az utolsó alkalommal  ajándékként megkapja Peter Orban Symbolon kártyáját, és Brigitte Hamann: A tizenkét archetípus c. könyvét.

Tanfolyami napok:

Márciustól, szombati napokon, 10-18-ig.

A tanfolyam vezetője: Várnay Krisztina

Bemutatkozását itt olvashatod:

Várnay Krisztina selyemfestő, alkotó-fejlesztő meseterapeuta

Várnay Krisztina

Várnay Krisztina selyemfestő, alkotó-fejlesztő meseterapeuta vagyok, a Csupaszín Kreatív Varázspadlás megálmodója. www.facebook.com/www.varazspadlas.hu
7 éve foglalkozom selyemfestéssel. Mesterem Bozó Edit Liza selyemfestő, aki a mai napig mentorálja, figyelemmel kíséri a munkámat, és egyre bonyolultabb, nehezebb, ám csodálatos technikákat tanulok tőle. Tagja vagyok az általa alapított Szivárványkikötő Selyemfestő Egyesületnek is.

Miért pont a selyemfestést választottam?

Mert nem véletlenül tartják a selymet a szövetek királynőjének. A fénylő selyem anyagon önálló életet élő, ragyogó színű festék összhatása újra és újra elvarázsol. Csodálatos, ahogy a színek szabadon futnak, keverednek az anyagon, összevegyülnek vagy éppen elkülönülnek, eltolják, árnyalják egymást, vagy ahogyan vízzel keveredve gyönyörű mintázatok keletkeznek. Minden egyes alkotásban újabb és újabb felfedezést teszek, folyamatosan tanulok, gazdagodik a technikám.

Az eltelt évek alatt kialakult bennem a vágy, hogy én is tovább adjam, népszerűsítsem ezt a csodálatos technikát. 2012-ben indítottam először saját selyemfestő tanfolyamot a lakóhelyemen, Gyömrőn. Az ott résztvevő tehetséges és lelkes hölgyekkel alakítottuk meg a Gyömrői Selyemfestő Kört. Kéthetente járunk össze festeni. Alkotó közösségünknek a gyömrői Teremtés Háza Meditációs Központ ad otthont. Ezek a péntek esték nagyon jó hangulatban telnek, támogató, elfogadó, vidám légkörben alkotunk, ami igazi kreatív kikapcsolódást, feltöltődést jelent nekünk. Alkotásainkkal több helyi és környékbeli rendezvényeken találkozhatnak a tisztelt érdeklődők, és 2014-ben több kiállítást is rendeztünk.
A selyemfestés mellett más felé is kacsingattam, több végzettséget is szereztem abból a célból, hogy a hozzám rendszeresen festeni járóknak abban is tudjak segíteni, hogyan fejleszthetik alkotóerejüket, ehhez hogyan oldhatják fel a bennük lévő blokkokat, hogyan tudják minél hatékonyabban kezelni a problémáikat.

2011-ben mediátor végzettséget szereztem Nagy Zsóka családi és párkapcsolati mediátornál. Az ott megtanultaknak nagy hasznát veszem a csoportjaim vezetésben is.

2012-ben fedeztem fel Boldizsár Ildikó Metamorphoses Meseterápiás Módszerét.

Annyira elvarázsolt Ildikó személyisége, a foglalkozásai, és a népmesék, hogy 2014-ben megszereztem az alkotó-fejlesztő meseterapeuta végzettséget.

Emellett több éven át hallgattam asztrológiát a Humanisztikus Asztrológia Iskolában, Rákos Péternél, jelenleg pedig Vaskor Grétánál tanulok. Nagyon vonzó számomra az asztrológiának ez a modern, pszichológiai alapú, könnyed és gyakorlatias megközelítése. Ebben az irányzatban nem mondunk jövendőt, nem jósolunk, nem forgatjuk a varázsgömböt, hanem a bennünk élő szerepszemélyiségekkel dolgozunk (csakúgy, mint a mesés, alkotó foglalkozásokon). Ez nem „hókuszpók”, hiszen annak az elméletnek, hogy „többen vagyunk odabent”, tudományos alapja is van, C. G. Jung archetípusokként, belső szereplőként fogalmazta meg őket.

A fenti tanulmányaimat igyekszem ötvözni a saját élményű csoportos és egyéni foglalkozásaimon, ahol a bennünk élő mesehősökkel ismerkedünk meg, a népmesék, az asztrológia és az alkotás segítségével. Ezt a több rétegű tevékenységet foglalja össze a Csupaszín Kreatív Varázspadlás, ahol mindenki kedvére megtalálja a neki való tanfolyamot, vagy kedvére szemezgethet a „csupaszín” selyemkelmék, selyemképek között.

Foglalkozásaimon szeretettel várok minden kedves alkotni és/vagy mesékre vágyó érdeklődőt.

Várnay Krisztina

Helyet 8 jelentkező részére tudunk biztosítani, az érdeklődés sorrendjében!

Jelenleg nem szervezünk ilyen tanfolyamot

Ha szeretnél értesülni a következő időpontunkról, itt feliratkozhatsz hírlevelünkre!

 

Választhatsz az alábbi naptárban szereplő egyéb tanfolyamok közül is!